Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Help! Ik krijg glasvezel!

Help! Ik krijg glasvezel!

Veel bedrijven in Nederland zijn bezig met het aanbieden van glasvezeldiensten aan consumenten. Deze worden vaak kosteloos aangesloten en de overstap wordt hierdoor extra gestimuleerd. Dagelijks krijgen wij consumenten aan de telefoon die overstappen van ADSL/Kabel internet op glasvezel. Dat is natuurlijk super want qua snelheid gaat u er enorm op vooruit.

Op zoek naar glasvezelbekabeling?

Wij zijn naast aanbieder van netwerkkabels ook gespecialiseerd in glasvezelbekabeling.
glasvezel kabels bestellen?

Wat kun je met glasvezel?

Glasvezel is een vezel die zo dun is als een haar, slechts 125-250 micron. Deze vezel bestaat uit 2 soorten glas, namelijk een flinterdunne kern met daaroverheen gesmolten een dikkere mantel. Deze vezel maakt het mogelijk om super snel data af te leggen over grote afstanden.

Welke impact heeft glasvezel voor mijn bestaande installatie?

Vaak denkt men dat het hebben van glasvezel ervoor zorgt dat alles super snel gaat. Dit is een aanname die niet altijd waar is, want ondanks dat er hoge snelheden haalbaar zijn via glasvezel, wil dit niet zeggen dat dit altijd aangeboden/afgenomen wordt. (U kunt met uw auto immers ook harder rijden dan u doorgaans doet, toch?)

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer u glasvezel krijgt is het raadzaam om eerst na te gaan of het modem door koper of door glas wordt gevoed;

Technisch gezien, heeft u glasvezel tot aan huis (FTTH= Fiber To The Home) of gaat deze tot de wijkcentrale (FTTC = Fiber To The Cabinet)

Standaard wordt bijna iedereen op FTTH aangesloten, dit houdt in dat er gegraven moet worden om glasvezel bij uw thuis uit te laten komen. Wanneer het modem hierop makkelijk aangesloten kan worden in de meterkast is het prima. Ook kopen veel mensen serverkasten en patchkasten om het e.e.a netjes weg te werken.

Wanneer het modem is aangesloten is het belangrijk om te weten hoe de bestaande infrastructuur loopt en welke snelheid er bij u thuis door de glasvezel aanbieder wordt aangeboden.

Wifi thuis?

Heeft u een Wifi-netwerk welke enkele jaren oud is, dan is het vrij aannemelijk dat het om een zogeheten B/G netwerk gaat. In de praktijk haalt dit netwerk een datasnelheid tot +- 35mbps (in theorie 54mbps).

Gaat het om een vrij nieuw apparaat en heeft het de N-Standaard, dan is 300mb hoogstwaarschijnlijk haalbaar.


Bekabeld:
Heeft u thuis een bekabeld netwerk, dan is het belangrijk om na te gaan welke kabels dit zijn. Ligt er Cat5 (vaak te herkennen aan slechts 4 aderen) dan is het raadzaam deze te vervangen. Ligt er Cat5e (te herkennen aan opschrift op de kabel), dan is het voldoende voor glasvezel. Deze kabel gaat namelijk tot een snelheid van 1GB, toch adviseren wij om altijd te kiezen voor Cat6.

Nieuwe kabels?

Heeft u thuis nog geen bekabeling en/of wifinetwerk, of komen de kabels op een andere plek uit dan voorheen?
Bent u voornemens om thuis de netwerkbekabeling te vervangen? Kies dan altijd voor een cat6 kabel. Deze hebben wij op verschillende lengtes beschikbaar op rol. De connectoren kunt u apart bij bestellen.

Soepel of stug?

Wij voeren 2 types kabels op rol, soepel (Stranded) of stug (Solid).

Het verschil zit hem in de afzonderlijke ader opbouw. Wanneer deze aderen uit 1 stuk (massief) bestaat spreken we van een stugge kabel, is deze afzonderlijke ader weer opgebouwd uit allemaal kleine draadjes, dan is deze soepel (stranded).


De vuistregel in deze is:

Monteert u het af op een muurpaneel en/of patchpaneel? Gebruik een kabel met stugge kern
Monteert u connectoren op de draad, gebruik een soepele kabel.

Twijfel/Vragen?

Neem contact met ons op : 074 852 6448

Delen:

Opmerkingen
Jan Polet 2020-06-12 18:54:35
Ik krijg glasvezel en wordt geïnstalleerd in mijn meterkast Hier wil ik mijn modem niet hebben ik heb deze 12 meter verder gepland. Mijn vraag ik kan dit met utp cat 5e overbrugt worden
Jan Polet 2020-06-12 18:55:08
Oke
Baer 2020-06-17 15:06:52
Beste, Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Hiervoor kunt u het beste even bellen naar onze binnendienst. Telefoonnummer 0748526448 Groet Baer