Professionele netwerkkabels

Professionele netwerkkabels

Wanneer u een nieuw netwerk wilt gaan aanleggen in uw woning of bedrijfspand begint de keuze bij de soort kabel die u wilt gaan gebruiken. Er zijn vele verschillende netwerkkabels op rol verkrijgbaar waaronder Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7. Naast deze opties kunt u ook nog eens kiezen tussen de standaard netwerkkabels op rol of professionele netwerkkabels. Wanneer worden professionele netwerkkabels nu daadwerkelijk gebruikt en wat is het voordeel? Wij leggen het uit in deze blog.

Netwerk aanleggen

Het gebruik van een kabel op rol is een must bij het aanleggen van een nieuw netwerk. Een netwerkkabel op rol bevat namelijk nog geen {blog_connectoren} en kan daarom eenvoudig door de muur of door een loze leiding getrokken worden. Op deze manier kunt u alle kabels netjes en overzichtelijk wegwerken. Op professioneel gebied worden de netwerkkabels afgemonteerd middels netwerkdozen, ook wel wandcontactdozen genoemd. Met behulp van netwerkdozen wordt een ruimte op een nette manier voorzien van meerdere netwerkaansluitingen.

Netwerkdozen worden afgemonteerd met behulp van netwerkkabels op rol met een stugge kern. Dit verklaart ook de reden waarom alle professionele netwerkkabels in onze webshop voorzien zijn van een stugge kern. Een soepele netwerkkabel op rol wordt gebruikt voor het monteren van netwerkstekkers, met als doel het doorlussen van kabels, bijvoorbeeld van de wandcontactdoos naar de TV. U kunt hiervoor ook kant en klare {blog_patchkabels} gebruiken. Deze zijn al voorzien van connectoren en zijn in verschillende categoriën, kleuren en lengtes verkrijgbaar.

De voordelen van een professionele netwerkkabel

Danicom kabel op rol

Alhoewel onze standaard kabel op rol een prima optie is voor het aanleggen van een netwerk, kan de keuze zijn gevallen op het gebruik van een Danicom kabel op rol. De Danicom professionele netwerkkabels zijn verkrijgbaar in de varianten cat5e, cat6, en cat6a. Danicom staat algemeen bekend om zijn zeer hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid. Tevens zijn deze kabels voorzien van een 100% koperen kern. Dit betekent een stabiele, betrouwbare verbinding en verminderde kans op kabelbreuken.

Delen: