Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Wat is RJ45?

Wat is RJ45

De term RJ45 is voor velen onbekend, toch heeft iedereen er (bijna) dagelijks mee te maken. Een computer, modem, ethernet switch en Smart TV's zijn voorzien van een RJ45 poort. Een RJ45 poort wordt ook wel internetpoort genoemd en wordt gebruikt om een internet kabel voorzien van een RJ45 connector aan te sluiten.

Hoe zit RJ45 technisch in elkaar?

RJ staat voor “Registered Jack" RJ staat hier voor een geregistreerde insteekplug. De oorspronkelijke RJ45 connector heeft acht contactpunten voor de overdracht van signaal en twee connectoren (8P8C). Feitelijk gezien is de connector die toepasbaar is voor internetverbindingen niet een officiële RJ45 connector, echter is het bedradingsplan volledig hetzelfde. Daarom wordt een netwerk plug standaard een RJ45 genoemd.

Een kabel met RJ45 connectoren of zonder?

Internet kabels standaard voorzien van een RJ45 connector worden ook wel patchkabels genoemd. Patchkabels zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren. Het voordeel van een internet kabel die al voorzien is van RJ45 connectoren is dat deze direct aangesloten kan worden, ook wel Plug & Play genoemd. Klik de patchkabel aan de ene zijde in een modem en aan de andere zijde in het gewenste apparaat die een netwerkverbinding benodigd heeft, bijvoorbeeld een computer of een smart TV.

Indien een internet kabel door een leiding of muur getrokken dient te worden is een internet kabel op rol de uitkomst. Een internet kabel op rol is nog niet voorzien van RJ45 connectoren waardoor het gat waar de kabel doorheen getrokken dient te worden minimaal is. Achteraf kunnen connectoren gemonteerd worden en kan een netwerkverbinding gerealiseerd worden.

RJ45 connectoren  

RJ45 connector eenvoudig online bestellen

Een RJ45 connector los bestellen kan in diverse varianten namelijk cat5e, cat6, cat6a en cat7. De keuze is afhankelijk van de internet kabel op rol die gebruikt wordt. Hierin geldt de volgende vuistregel: De connector dient dezelfde eigenschappen te hebben als de internetkabel.

Ook kan de montage mogelijkheid van de connector kan verschillen. Een RJ45 connector wordt standaard gekrimpt op een internet kabel met behulp van een krimptang. Ook bieden wij de mogelijkheid een toolless connector te bestellen, voor de montage van deze specifieke RJ45 connector is er geen gereedschap benodigd.

Delen: