Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

De kleurvolgorde bij keystones

De kleurvolgorde bij keystones

Keystones zijn uitermate handig om een patchpaneel te voorzien van aansluitingen die u nodig hebt. U bent zo niet afhankelijk van een patchpaneel met bijvoorbeeld alleen maar Cat5e RJ45 aansluitingen.

Keystones zijn uitermate handig om een keystone patchpaneel te voorzien van aansluitingen die u nodig hebt. U bent zo niet afhankelijk van een patchpaneel met bijvoorbeeld alleen maar Cat5e RJ45 aansluitingen.

Kleurvolgorde keystones

Keystones zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Een keystone kan worden gebruikt om verschillende types databekabeling af te monteren. De kabel wordt aangesloten op een zogeheten LSA strook aan de achterzijde of binnen in de keystone. De acht aderparen van de kabel worden hierbij met behulp van een LSA punch down tool bevestigd in de acht aansluitpunten. LSA stroken zijn altijd voorzien van een A- en een B kleurvolgorde. Hier wil echter nog wel eens verwarring over ontstaan bij de verschillende keystones. De kleurvolgorde kan per keystone namelijk verschillen of het is niet helemaal duidelijk welke aansluitpunten bij welke kleur horen.

Stap 1 - Gebruik een stugge kabel

Wanneer u ervoor gaat kiezen om keystones te gebruiken, dan is het wel belangrijk om erop te letten dat u gebruik maakt van een kabel met een stugge kern (stugge kabel). Kabels met een soepele kern (soepele kabel) kunnen namelijk niet aangesloten worden op LSA stroken. Alle losse, hele dunne koperdraadjes in de aderparen van een soepele kabel kunnen namelijk niet goed aangesloten worden met de LSA tool.

Stap 2 – Hanteer de B-norm

Zoals hiervoor al eerder besproken hebben keystones een LSA strook met twee kleurvolgordes, aangegeven met een A en een B. In Europa wordt altijd standaard de B-norm gehanteerd. Bij het monteren van een stugge kabel op de keystone dient dan ook de kleurvolgorde te worden aangehouden welke wordt aangegeven met de B. Maar per keystone kan deze kleurvolgorde dus verschillen en dit is waar vaak de verwarring ontstaat. Wanneer je wijzigingen gaat aanbrengen in een bestaand netwerk bijvoorbeeld kabels op de werkplek netjes afmonteren, controleer dan aan de pachtkast welke kleurcodering is toegepast.

Stap 3 – Verbindt de aderparen met de juiste aansluitpunten

In de afbeeldingen hieronder leggen we daarom per keystone uit welke kleurvolgorde u kunt hanteren.

Cat5e UTP Keystone Connector - Toolles (DS-KC-UTP5-TL)

Kleurvolgorde Keystone DS-KC-UTP5-TL 1: Bruin
2: Wit-Bruin
3: Blauw
4: Wit-Blauw

5: Groen
6: Wit-Groen
7: Oranje
8: Wit-Oranje

CAT6 UTP Keystone Connector - Toolless Twist (DS-KC-UTP6-TL-T)

Onderstaande kleurvolgorde geldt, naast de DS-KC-UTP6-TL-T, ook voor de volgende keystone: DS-KC-UTP6A-TL-T.

CAT6 UTP Keystone Connector - Toolless Twist Zijkant 1
1: Groen
2: Wit-Groen
3: Blauw
4: Wit-Blauw

Zijkant 2
5: Wit-Oranje
6: Oranje
7: Wit-Bruin
8: Bruin

Cat6a UTP Keystone Connector (DS-KC-UTP6A-RJ45)

Onderstaande kleurvolgorde geldt naast de DS-KC-UTP6A-RJ45, ook voor de volgende keystone: DS-KC-STP6A-TL.

Cat6a UTP Keystone Connector kleurvolgorde 1: Wit-Blauw
2: Blauw
3: Wit-Groen
4: Groen

5: Bruin
6: Wit-Bruin
7: Oranje
8: Wit-Oranje

CAT6a UTP Keystone Connector - Toolless (DS-KC-UTP6A-TL)

Onderstaande kleurvolgorde geldt, naast de DS-KC-UTP6A-TL, ook voor de volgende keystone: DS-KC-UTP6A-LSA

Kleurvolgorde Keystone DS-KC-UTP6A-TL 1: Buin
2: Wit-Bruin
3: Oranje
4: Wit-Oranje

5: Groen
6: Groen-Wit
7: Blauw
8: Wit-Blauw

CAT6 STP Keystone Connector - LSA Angled (DS-KC-STP6-LSA-A)

Onderstaande kleurvolgorde geldt, naast de DS-KC-UTP6-LSA-A, ook voor de volgende keystones: DS-KC-UTP6-LSA, DS-KC-STP6-LSA-A.

Kleurvolgorde Keystone DS-KC-STP6-LSA-A 1: Bruin
2: Wit-Bruin
3: Oranje
4: Wit-Oranje

5: Groen
6: Wit-Groen
7: Blauw
8: Wit-Blauw

CAT6 UTP Keystone Connector - Toolles (DS-KC-UTP6-TL)

Kleurvolgorde CAT6 UTP Keystone Connector - Toolles 1: Blauw
2: Wit-Blauw
3:Oranje
4: Wit-Oranje

5: Groen
6: Wit-Groen
7: Bruin
8: Wit-Bruin

Stap 4 – Bevestig dan de aderparen met behulp van de punch down tool (uitgezonderd de toolles keystones).

Weet u zeker dat u de juiste volgorde hebt bepaald? Bevestig dan de aderparen met behulp van de punchdown tool. De aderparen worden nu vastgezet in de aansluitpunten.
Nadat dit is gebeurt is de keystone gereed voor gebruik.

Opmerkingen
Hendrik Oosterloo 2019-11-02 08:52:28
U geeft aan dat op de keystone voor B moet worden gekozen. Ik neem aan dat dat betrekking heeft op T568B. Ik zie daar bij 1 - 8 overal een andere volgorde dan op de foto's. Op mijn wandcontactdozen staan alleen nummers en ik heb daar conform T568B aangesloten. Gaat dit dan wel werken?
Baer 2019-11-05 09:27:22
Beste, Dit kan inderdaad verschillen per connector/ wandcontactdoos. Wanneer u gewoon de aangegeven volgorde op dit product aanhoud is het goed. Baer DSIT
Dann 2019-04-13 09:19:44
E cat 8 zelfde ??
Baer 2019-04-24 10:05:27
Beste, Helaas kunnen wij hier niet uit opmaken wat uw vraag is. Wij kunnen u verder helpen als u dat wilt, wij zijn te bereiken op 0748526448 en op [email protected]. Baer DS-IT