RJ45 patchpanelen en switches

RJ45 patchpanelen en switches kopen?

Rj45 patchpanelen en switches zijn de perfecte aanvulling op het glasvezelnetwerk! In (bijna) elk netwerk zijn UTP patchkabels nodig. Waar met glasvezel de internetverbinding binnenkomt, kan met UTP bekabeling de onderlinge apparatuur aangesloten worden.

Van glasvezel naar UTP

Om het glasvezelsignaal over te zetten op UTP-bekabeling kan er gekozen worden om gebruik te maken van een glasvezelconverter. Wanneer echter meerdere apparaten en / of in- of opbouwdozen aangesloten moeten worden via UTP kabels, dan is de meest gunstigste optie om gebruik te maken van een ethernet switch.

Om een ethernet switch te voorzien van een netwerkverbinding via een glasvezelkabel is een SFP module nodig (ook wel bekend als Mini-Gbic). De SFP module drukt u in de ethernet switch, waar u vervolgens de glasvezelkabel op kunt aansluiten. Dit zorgt ervoor dat de switch van een netwerksignaal wordt voorzien en deze over kan geven op de aangesloten UTP bekabeling

Overzicht in de UTP patchbekabeling

Vanuit de ethernet switch is de bekabeling naar een RJ45 patchpaneel te loodsen voor extra overzicht in de UTP bekabeling. Met name als er veel UTP aansluitingen benodigd zijn is een patchpaneel cruciaal voor het overzicht in het netwerk.