Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

Serverkasten en accessoires

Serverkast kopen?

Een goed glasvezelnetwerk is niet compleet zonder een goede huisvesting voor alle apparatuur. Een serverkast is hiervoor dé oplossing! Hier kan het netwerk samen komen en vanuit hier binnen het pand worden verspreid. Zo passen de 19 inch glasvezel patchpanelen en switches perfect in een 19 inch serverkast. Hiermee houdt u overzicht. Een wirwar aan bekabeling zorgt al gauw voor chaos, vooral als er zich problemen voordoen.

In een serverkast kunnen de glasvezelkabels veilig in het patchpaneel geplugd worden. Het vermindert de kans op kabelbreuken etc. en ook stof en andere invloeden van buitenaf krijgen minder kans om voor problemen te zorgen.

Door de tussenkomst van een serverkast, ook wel patchkast genoemd, kunt u alles overzichtelijk houden en bent u er zeker van dat gevoelige apparatuur en bekabeling een veilige opslagplaats hebben.

Bij ons heeft u keuze uit meer dan 100 verschillende serverkasten verdeeld over standaard 19 inch staanden kasten, wand-  en mini kasten en 10 inch serverkasten.

FAQ's over patchkasten

Wat is een patchkast?

Een patchkast is een metalen kast waarbij je op een eenvoudige manier netwerkkabels en apparaten voor internet- en telefoonverkeer opbergt. Ze hebben een standaard maat binnenmaat van 10 inch of 19 inch breed. Dit is dezelfde standaard maat van de apparatuur - denk hierbij aan een server of patchpaneel - dat je er in hangt. Ook kleinere apparaten zoals een router of ethernet switch kun je opbergen in de kasten, dankzij een van de speciale legborden. Wil je meer weten over serverkasten of patchkasten? Hier vind je al onze uitleg.

Hoe groot is een patchkast?

Er bestaan verschillende maten patchkasten, verschillend van 12U tot 47U in hoogte. Dit komt overeen met een hoogte tussen de 72 cm en 2,20 meter. Wat betreft de breedte heb je de keuze tussen 60 of 80 cm. De diepte kan 60, 80, 100 of 120 cm zijn. 


Maar hoe weet je nu eigenlijk welke maat patchkast je nodig hebt? Een makkelijke manier om hier achter te komen is het tellen van de hoogte van alle netwerkapparaten die je in de kast wilt plaatsen en deze bij elkaar op te tellen. Dit is makkelijk want de hoogtes van netwerkapparaten wordt meestal ook aangegeven in U's. Tel hier nog een aantal extra U's bij op, zodat je voldoende ruimte hebt voor eventuele veranderingen in je netwerk. 

Hoe richt ik een serverkast in?

Al je netwerkapparaten staan door het hele huis. Je router en server staan op een de ene plek en de switch hangt ergens anders. Je bent het zat. Terwijl je actief werkt aan de optimalisatie van je netwerk, heb je de beslissing genomen om een serverkast of patchkast aan te schaffen. De bedoeling is om het netwerk zo goed mogelijk te laten functioneren door alles op een georganiseerde manier in te richten:  

 • zet zware apparaten naar beneden en plaats de lichtere (netwerk)apperatuur boven in de kast;  
 • wanneer kleine apparaten niet in de kast te hangen zijn, leg ze dan op een legbord;  
 • gebruik een patchpaneel voor het ordenen van je netwerk aansluitingen;  
 • gebruik een ethernet switch voor het splitsen van het internetsignaal;  
 • plaats stekkerdozen in de serverkast voor stroomtoevoer;  
 • kies utp kabels van het juiste formaat zodat je geen overlengte hebt;  
 • monteer kabelgoten in de kast zodat je kabels secuur weggewerkt zijn.  

  
Wil je niet alleen een functionele serverkast, maar ook eentje met een mooie uitstraling? Breid dan je kast uit met onze accessoires. We hebben bijvoorbeeld ledverlichting zodat je zelfs de donkerste hoekjes van de kast goed kunt zien, handig voor het aansluiten van kabels! Of kies voor een afsluitbare lade waarin je belangrijke documenten bewaard. Er zijn nog veel meer accessoires bekijk ze hier