Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Wat is het verschil tussen een multimode en singlemode glasvezelkabel?

Multimode of singlemodeGlasvezels zijn in vele verschillende varianten verkrijgbaar en toepasbaar. Daardoor is het voor te stellen dat u door het bomen het bos niet meer ziet. Aan de hand van onze blogs willen wij u enig kennis meegeven betreffende glasvezelkabels. Daarom proberen wij zoveel mogelijk informatie te verschaffen middels onze blogs. Bij het kiezen van de juiste glasvezelkabel komt u al gauw terecht bij de keuze tussen een multimode of singlemode glasvezelkabel. Wij leggen het verschil tussen deze twee termen uit.

Wat is een multimode glasvezelkabel?

Een multimode glasvezelkabel maakt gebruik van LED licht die, door de bredere vezelkern van de kabel, het licht weerkaatst tegen de wanden waardoor de kabel geschikt is voor kortere afstanden met lagere snelheden maar wel een hogere bandbreedte bereikt. Bij een multimode glasvezelkabel zijn er altijd twee vezels nodig zijn om de verbinding tot stand te brengen (duplex).

Werking multimode glasvezelkabel

Kort samengevat:
• Maakt gebruik van LED licht
• Toegepast bij relatief korte afstanden (tot ca. 1100m)
• Vezel heeft een kerndoorsnede van 62,5 of 50 micrometer, mantel van 125 micrometer
• Optische golflengte van 850 en/of 1300 nanometer.
• Verkrijgbaar in vier varianten namelijk OM1, OM2, OM3 en OM4
• Altijd een duplex verbinding nodig

Wat is een singlemode glasvezelkabel?

Een singlemode glasvezelkabel brengt data over door middel van laser licht. Deze kabel heeft een kabeldoorsnede van slechts 9 micrometer. Het licht wordt in tegenstelling tot een multimode glasvezelkabel recht door de kabel verplaatst, waardoor er geen verstrooiing van het licht ontstaat. Daardoor kan deze kabel een afstand overbruggen tot wel ca. 60 km en is er maar één vezel nodig voor het aanleggen van een verbinding (simplex)

Werking singlemode glasvezelkabel

Kort samengevat:
• Maakt gebruik van laserlicht
• Te overbruggen afstand ca. 60 km
• Vezel heeft een kerndoorsnede van 9 micrometer, mantel van 125 micrometer
• Optische golflengte van 1310 en/of 1550 nanometer
• Eén vezel nodig voor het aanleggen van een verbinding (simplex)

Bestel eenvoudig glasvezelkabels op Glasvezel-kabel.com

In onze webshop kunt u diverse singlemode glasvezelkabels en multimode glasvezelkabels bestellen. In beide varianten hebben wij een ruim assortiment beschikbaar, te vinden in onze webshop. Bent u op zoek naar een glasvezelkabel op maat? Geen probleem ook singlemode en multimode kabels zijn eenvoudig op maat te bestellen met onze online configurator.

Delen: