Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

FTP kabel aansluiten op een afgeschermde connector of wandcontactdoos?

FTP kabel aansluiten op een afgeschermde connector of wandcontactdoos?

Met een FTP-kabel leg je een bekabeld netwerk aan. Dit gebeurt tussen bijvoorbeeld een router en laptop, smart-tv of PlayStation. Om deze verbinding tot stand te krijgen, moet je de kabel afmonteren. In dit artikel lees je hoe je in 6 stappen een FTP-kabel afmonteert op een wandcontactdoos of connector.  

Wat is een FTP-kabel? 

Een Foiled Twisted Pair-kabel is een netwerkkabel die bestaat uit meerdere getwiste paren koperdraden die omhuld zijn door folie. Het folie zorgt ervoor dat het internetsignaal snel en stabiel is. De kans op storingen door invloeden van buitenaf is hierdoor minimaal. FTP-kabels worden veel gebruikt voor het aansluiten van apparaten, zoals computer, switches en routers.  

 

FTP-kabels zijn te koop in categorieën Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7. Afhankelijk van de gewenste snelheid, kies je voor één van deze kabelcategorieën. Wil je hulp bij het kiezen van de juiste kabel? Lees dan dit artikel: Wat is het verschil tussen Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7?  

Internetkabels kopen

Weet je welke kabels je nodig hebt? Kies dan hieronder direct jouw kabels. 

 1. CAT5e bekabeling

  Cat5e kabels voor gigabit netwerken - 1000 Mbit/s  -  100mhz

 2. CAT6 bekabeling

  Cat6 kabels voor gigabit netwerken - 1000 Mbit/s  -  250mhz

 3. CAT6a bekabeling

  Cat6a kabels voor 10 gig netwerken - 10.000 Mbit/s  -  500mhz

 4. Cat7 bekabeling

  Cat7 kabels voor 10 gig netwerken - 10.000 Mbit/s-1000mhz

FTP-kabel aansluiten op een afgeschermde wandcontactdoos

Wil je een FTP-kabel aansluiten op een afgeschermde wandcontactdoos? Lees dan het artikel: Stap-voor-stap wandcontactdoos aansluiten.

Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe je een afgeschermde connector op de FTP-kabel bevestigd.  

Connector aansluiten op een FTP-kabel

Om de sterke eigenschappen van een (S)FTP-kabel te behouden, moet je ook shielded (afgeschermde) connectoren gebruiken. Check dus - voordat je aan de aansluiting begint - of je zowel afgeschermde kabels als connectoren gebruikt.

Dit heb je nodig

 • Danicom Cat5, 6, 6a of 7 FTP-kabel
 • één of meerdere shielded connectoren van dezelfde categorieaanduiding als de FTP-kabel
 • een kabelstripper
 • een krimptang

 

Stap 1 – Strip de kabel 
Pak een kabelstripper en strip circa 6 centimeter van de kabel.

Kabelstrippen Kabelstripper

Stap 2 - Draai de metalen aardedraad rondom het uiteinde van de kabelmantel

Aderdraad verbinden

Stap 3 – Vouw de aderparen naar beneden om met behulp van de kabelstripper het "witte kruis" af te knippen

aderparen vouwen

Stap 4 – Leg de aders op de juiste volgorde en knip ze recht af

Leg de aderparen op de juiste volgorde. Doe dit volgens de Europese B-norm.  

1: Wit-Oranje
2: Oranje
3: Wit-Groen
4: Blauw
5: Blauw-Wit
6: Groen
7: Bruin-Wit
8: Bruin

 

Afwerken volgens de Europese B-norm

De Europese B-norm (EN 50173-1) geeft richtlijnen voor de installatie en het beheer van netwerken. Deze norm zorgt voor een hoog kwalitatief netwerk. Doordat alle apparaten in Europa volgens deze norm aangesloten zijn, weet je zeker dat de installatie veilig en goed gedaan is.

aders op volgorde leggen

Stap 5 – Schuif de aderparen in de connector

Zet de connector op de aardeparen. 

 

Stap 6 – Knijp de connector goed aan met een krimptang

Als de connector goed contact maakt met de aderparen, zet je de connector vast met de krimptang.

Krimptang   afgeschermde connector gemonteerd

Je hebt nu een connector op een FTP-kabel gemonteerd.

Over ons

Gratis professioneel advies

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over het aansluiten van een connector op een FTP-kabel? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.

Kwaliteit én 25 jaar garantie

Op alle server- en patchkasten en passieve accessoires uit ons assortiment geldt een garantietermijn van 25 jaar. Alle actieve componenten kennen een garantietermijn van één jaar. Wanneer het artikel in goede staat is en normaal wordt gebruikt, garanderen we dat het apparaat naar verwachting blijft werken. Je bent dus verzekerd van kwaliteit én garantie.

Snelle verzending voor 16:00 uur

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.

 

Opmerkingen
Gaston Vandrepol 2021-01-18 11:13:43
Beste, Betreft: CAT6A Connector RJ45 + Hulpstukje - Shielded - voor soepele kern Bij het hulpstukje waardoor de aders worden doorgevoerd, merk ik 6 openingen bovenaan en 2 onderaan. Welke aders moeten bovenaan en welke onderaan? Moet bij een patchkabel de aarding ook slechts aan een uiteinde?
Anita 2021-01-18 15:50:49
Beste, Hieronder de kleuren die onderin moeten van links naar rechts 3. Wit-groen 6. Groen Succes,
Michiel 2019-03-10 17:04:15
Hi, ik begrijp uit een andere pagina op jullie site dat de term FTP tegenwoordig is vervangen door F/UTP toch? kijk ik op die pagina bij F/UTP, dan zie ik helemaal geen aardedraad zoals in de uitleg boven, maar alleen een folie om alle ader paren heen. Help mij uit de verwarring aub :-)
Baer Lenssen 2019-03-13 10:38:03
Beste, Ik begrijp deze verwarring, de "aardedraad" in dit geval is bij onze kabels ten alle tijde de afscherming in de vorm van het door u beschreven folie. Ik hoop u zo voldoende te hebben geïnformeerd.
Rob Rubingh 2019-02-15 08:01:04
Bedankt voor de uitleg ! Ik heb nog wel een vraag. Ik lees online overal dat je slechts aan één kant moet aarden, bij het patchpaneel bijvoorbeeld, omdat je anders een 'loop' creëert. Klopt dit ?
Carolien 2019-02-18 15:10:49
Beste Rob, Het klopt inderdaad dat er aan één kant geaard dient te worden.