Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Wat is glasvezel, hoe werkt glasvezel en wat is de glasvezel snelheid?

Glasvezel, het is een term die u waarschijnlijk steeds vaker hoort. Maar wat is glasvezel precies en hoe werkt glasvezel? Als u dat wilt weten dan zit u bij ons goed! Wij leggen u precies uit wat glasvezel is en wat glasvezel zo interessant maakt.

De opbouw van een glasvezelkabel
Een glasvezelkabel is opgebouwd uit meerdere holle, haardunne en flexibele buisjes van glas, waarover laser/lichtsignalen verzonden kunnen worden. Zo'n buisje van glas wordt een glasvezel genoemd. Over elke afzonderlijke glasvezel kan een laser/lichtsignaal in een uniek patroon worden verzonden. Door de unieke signalen van alle glasvezels samen ontstaat er een soort morse code, welke garant staat voor een stukje data.

Glasvezel snelheid

Doordat er bij de glasvezeltechnologie gebruik gemaakt wordt van laser/lichtsignalen kan deze morse code razend snel verzonden worden, wat maakt de glasvezel snelheid kan reiken tot wel 1 GB per seconde bij een OM4 kabel. Ter vergelijking, de krachtigste netwerkkabel op dit moment kan maximaal 100 MB per seconde bereiken.

Singlemode of multimode?

Glasvezelkabels zijn verkrijgbaar in singlemode en multimode. Singlemode glasvezelkabels zijn in staat om slechts één lichtmodus door te laten. Dit zorgt voor een hogere snelheid, maar voor een veel lagere bandbreedte. Multimode glasvezelkabels kunnen meerdere lichtmodus aan, wat resulteert in een lagere snelheid op langere lengtes, maar een veel hogere bandbreedte op kortere lengtes.

In een thuis/bedrijfsnetwerk is bandbreedte veel belangrijker aangezien dit garant staat voor de hoeveelheid data die tegelijkertijd over de kabel gezonden kan worden. Singlemode kabels worden daardoor niet gebruikt in een thuis/bedrijfsnetwerk, maar meer door de netwerkproviders.

Verschillende type connectoren

Glasvezelkabels zijn verkrijgbaar met verschillende type connectoren. Echter wordt een drietal connectoren het meest gebruikt, namelijk de lc connector, de st connector en de sc connector.

LC connector
De lc connector wordt door zijn compacte formaat en lage prijs het meest gebruikt in verschillende toepassingen. De lc connector is voorzien van een trekontlasting.

ST connector
De st connector is een connector die voornamelijk gebruikt wordt in 10BaseF en 100BaseF toepassingen. De st connector is voorzien van een zogeheten "turn and lock"mechanisme.

SC connector
De sc connector wordt veel gebruikt in gigabit ethernet toepassingen door het gemak van de connector en de lage kosten. Net als de lc connector is de sc connector voorzien van een trekontlasting.

Hulp nodig bij het selecteren van een glasvezel kabel?

Weet u niet helemaal zeker welk type connector en welke kabel u nou nodig heeft? Kijk dan voor de zekerheid even op de apparatuur, daar staat vaak op welke kabel en welke connector u nodig heeft. Komt u er helemaal niet uit? Neem dan gerust contact met ons op, onze ervaren medewerkers lichten graag toe wat glasvezel is en hoe het werkt!