Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

UTP-Kabel informatie

Soepel of stug, welke utp-kabel heb ik nodig?

Soepel of stug: welke UTP-kabel heb ik nodig?

Wanneer u op zoek gaat naar een netwerkkabel op rol, dan komt u voor de keuze te staan of u een kabel met een soepele of stugge kern wilt. Echter bestaat hierover nog wel eens verwarring en krijgen we vaak vragen hierover. Meestal ontstaat de verwarring door de naamgeving van 'stugge kabel' en 'soepele kabel'. De term stug (Solid) of soepel (Stranded) heeft echter betrekking op de kern van de kabel en zegt niet wat over de buigzaamheid wat vaak gedacht wordt. Daarom leggen we in deze blog de verschillen uit en wanneer u moet kiezen voor een UTP-kabel met soepele of juist stugge kern.

Lees verder

Uitbreiding kabel assortiment

Uitbreiding kabel assortiment

Bij ons vindt u de juiste kabel voor elk project. Wij voeren een compleet assortiment aan kabels voor zowel particulier als zakelijk gebruik en toch breiden wij ons assortiment regelmatig uit om zo nog beter aan de wensen van onze klanten te voldoen. Zo hebben wij onlangs ons aanbod uitgebreid met Cat7 kabelhaspels en met meer dan 75 verschillende uitvoeringen kabels op rol. Wilt u zo snel mogelijk aan de slag? Geen probleem. Wij leveren onze kabels direct uit voorraad!

Lees verder

Wat is het verschil tussen cat6 en cat6a

Verschil tussen CAT6 en CAT6a?

Op het moment dat u een nieuw netwerk wilt gaan aanleggen, dan zult u tegen de kabelkeuze aanlopen. Een lastige keuze, want gaat u nu voor een Cat6 of Cat6a en kiest u dan de CCA, 100% koper of juist een geschermede of onafgeschermde patchkabel? Een erg groot scala aan internetkabels dus, maar wat is dan de meest geschikte kabel voor u en waar is deze keuze dan precies van afhankelijk? Laten we dan eerst beginnen met het onderwerp 'Wat is nu precies het verschil tussen CAT6 en CAT6a?'.

Lees verder

Welke kabel moet ik kiezen?

Welke kabel moet ik kiezen?

Welke UTP-kabel je nodig hebt, is afhankelijk van de situatie. Je hebt keuze uit niet-afgeschermde en afgeschermde netwerkkabels. Ook zijn er keuzes in doorvoersnelheid, CCA of 100% koper en soepel of stug. Als je duidelijk hebt waarvoor de internetkabel exact gebruikt wordt, vind je de beste kabel! In dit artikel lees je alles over de kwalitatief hoogwaardige soorten UTP-kabels die utp-kabel.nl levert en welke specificaties gelden voor jouw situatie. 

Lees verder

Classificaties kabels op rol

Classificaties kabels op rol

De nieuwe Europese norm EN 50575 voor brandgedrag kabels is sinds 1 juli 2017 verplicht gesteld. Het doel van deze norm is het risico op brand te verminderen. Bij professionele bekabeling wordt een CPR classificatie meegeleverd. CPR staat voor Construction Products Regulation. Door deze universele classificatie aan professionele installatiekabels toe te voegen kan de kwaliteit van de bekabeling beter gewaarborgd worden. Wat de classificatie precies inhoud leggen we graag uit.

Lees verder

Glasvezel vs internet kabel

Glasvezel vs internet kabel

Gaat u verhuizen, dan komt u voor de keuze te staan welke provider voor internet, televisie en eventueel telefonie u gaat kiezen. Maar afhankelijk van het aanbod in uw woonplaats, kiest u dan voor ADSL, kabel of gaat u toch voor glasvezel? Of heeft u op het moment nog ADSL of kabel en overweegt u om over te stappen op een glasvezelabonnement. Tegenwoordig is bijna ieder dorp en stad in Nederland voorzien van glasvezel. Is dit het geval, kiest u dan voor glasvezel of kabel?

Lees verder

Keystones en internetstekkers: waar worden ze voor gebruikt en wat zijn de verschillen

Keystones en internetstekkers: waar worden ze voor gebruikt en wat zijn de verschillen

Keystones en internetstekkers: waar worden ze voor gebruikt en wat zijn de verschillen? Niet voor iedereen is het verschil tussen keystones en internetstekkers even duidelijk, daarom gaan we daar eens verder op in. Wat is precies het verschil en waar worden ze beide voor gebruikt?

Wat zijn internetstekkers?

internetstekkers

Een internetstekker, ook wel bekend als RJ45 connectoren, is de stekker die u aan de uiteinden van een internetkabel vindt. Het is de stekker die u in de modem, router, laptop of uw computer steekt. Een internetstekker wordt altijd aangesloten op een RJ45 poort.

Het is niet zo dat een internetstekker er altijd hetzelfde uitziet, en daar kan wel eens de verwarring ontstaan. De vorm is altijd hetzelfde, want ze moeten immers altijd in de RJ45 poort passen, maar er bestaan afgeschermde (shielded) en niet-afgeschermde (unshielded) internetstekkers. De niet-afgeschermde variant is de stekker zoals de meeste mensen die kennen; het transparante stekkertje met het lipje eraan. Echter voor professionele toepassingen en door kenners wordt er vaak ook gebruik gemaakt van afgeschermde internetstekkers (en kabels). Deze zijn te herkennen aan de metalen behuizing van de stekker in plaats van de transparant plastic behuizing.

De meeste internetkabels zijn standaard al voorzien van stekkers. Soms is het echter nodig om een kabel achteraf te voorzien van {connectoren, zoals bij een internetkabel op rol. Doordat deze kabels niet standaard zijn afgemonteerd met connectoren, kan de kabel veel makkelijker door een loze leiding of kleinere gaten in de muur of het plafond worden getrokken.

Wat zijn keystones?

Keystone

Een keystone wordt gebruikt om een RJ45 aansluiting op een gewenste plek te creëren. Is een aansluiting moeilijk te bereiken? Dan kan een keystone gebruikt worden om de aansluiting te verlengen/verplaatsen naar een makkelijk te benaderen plek.

Een keystone is aan één zijde voorzien van een RJ45 poort, waar dus een internetstekker in past en aan de andere zijde een LSA strook, RJ45 ingang of een montage mogelijkheid zonder gereedschap, om hiermee de keystone te voorzien van een werkende internetverbinding door middel van het afmonteren van een internetkabel.

De keystones zijn voorzien van een kliksysteem. Dankzij het kliksysteem kunnen keystones heel eenvoudig in een keystone box of een keystone patchpaneel geklikt worden. Voor professionele netwerken kunnen keystones worden toegepast om een speciaal keystone patchpaneel naar eigen wens in te richten met de gewenste aansluitingen.